Język: PL
Waluta: PLN
Dostawa do: Polska
Logowanie/Rejestracja
Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISU INTERNETOWEGO PETSIDE.PL

1. Szanując Twoje prawa oraz respektując przepisy ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 ze zm.), zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Wszyscy pracownicy Serwisu zostali odpowiednio przeszkoleni w zakresie przetwarzania danych osobowych.

2. Administratorem Danych Osobowych jest petside.pl, ul. Bolesława Chrobrego 19/1, 58- 240 Piława Górna, telefon: +48 737449405, adres e-mail: info@petside.pl NIP: 8821989275, REGON: 363123365. W naszym Serwisie zbieramy następujące dane osobowe:

a) Imię i nazwisko – podczas rejestracji w Serwisie będziesz proszony o podanie swojego imienia i nazwiska, aby móc rozpocząć realizację usług, a także móc się z Tobą kontaktować.
b) Adres zamieszkania lub siedziby – dzięki temu Sprzedawca będzie wiedział gdzie wysłać zamówiony Produkt, jednocześnie sam udostępni swoje dane, potrzebne chociażby w przypadku składania reklamacji lub odstąpienia od umowy.
c) Numer Identyfikacji Podatkowej – jest on pobierany podczas rejestracji w Serwisie, przede wszystkim w celu wystawienia faktury VAT.
d) Numer telefonu – zdarza się, że dzwonimy w przypadku wystąpienia nieoczekiwanych zdarzeń jak np. awarie lub przerwy w działaniu Serwisu.
e) Adres email – poprzez email wysyłamy potwierdzenie Zamówienia oraz kontaktujemy się z Tobą.
f) Nazwę sklepu i firmy, regulamin sklepu, dane konta bankowego i inne informacje związane z płatnościami.
g) Adres – informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez Administratora Serwisu w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych – do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).
h) Cookies – nasz Serwis wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania go do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach Serwisu. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli nie zgadzasz się na personalizowanie Serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi Cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

3. Podanie powyższych danych jest konieczne w przypadku dokonywania rejestracji w naszym Serwisie, a tym samym utworzenia Konta – w celu świadczenia drogą elektroniczną usług zarówno darmowych, jak i odpłatnych. Rejestracja jest dobrowolna, a pobierane dane przechowujemy w bazie wyłącznie w celu świadczenia usług, o których mowa poniżej:

a) pośredniczeniu w zawieraniu Umowy sprzedaży pomiędzy Sprzedawcą a Kupującym poprzez umożliwienie im korzystania z Serwisu na zasadach określonych w niniejszym Regulaminie, w tym umożliwieniu im prowadzenia Konta w Serwisie,
b) prowadzeniu Newslettera.

4. Każdy Użytkownik naszego Serwisu ma możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chce korzystać z naszych usług i udostępniać informacje o sobie. Jeżeli z jakiś względów nie życzysz sobie pozostawienia swoich danych osobowych to masz prawo do ich usunięcia lub niekorzystania z naszego Serwisu.

5. Żadnych danych nie udostępniamy osobom trzecim.

6. Zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 ze zm.) masz prawo poprawiania, uzupełniania, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia swoich danych osobowych. W tym celu korzystaj z właściwych zakładek w naszym Serwisie internetowym/ prześlij e-mail na adres: info@petside.pl.